4 september t/m 9 oktober 2005
GALERIE JACOBA WIJK IS FEESTELIJK HEROPEND IN HET KADER VAN HET FOTOFESTIVAL NOORDERLICHT OP DRIE LOCATIES VAN ERFGOEDLOGIES MET:
Philip Provily, Carla van de Puttelaar en Margriet Smulders
Opening: Kunsthistorica drs.Micky Piller en burgemeester drs.Joan Stam
Openingstijden: wo t/m zo 14.00 - 17.00 uur

Klik op de namen voor meer informatie over de kunstenaars.


Galerie Jacoba Wijk is na negen jaren stad-Groningen verhuisd naar haar eerste standplaats in WEHE-DEN HOORN. Speciaal voor de feestelijke heropening organiseert de galerie een tentoonstelling met de fotografen Philip Provily, Carla van de Puttelaar en Margriet Smulders op drie locaties van Erfgoed Logies Nederland: Het met een Michelin-ster onderscheiden Restaurant HET SCHATHOES van de borg Verhildersum van chef-kok Dick Soek met een kleine presentatie van het werk van Smulders en Provily en OOSTERHOUW, een negentiende-eeuws huis met zijn fameuze parktuin & gastenkamer.
Op 'Oosterhouw' het voormalig woonhuis van de dichter C.O.Jellema, heerst de sfeer van het verre Italië; het werd in 1867 voor notaris Spandaw in Italianiserende stijl even buiten het dorp Leens gebouwd.
In de bibliotheek is het werk van Margriet Smulders te zien, in de tuinkamer van Carla van de Puttelaar en verspreid door het huis een klein overzicht van Philip Provily. Een route door het huis leidt u langs alle werken.

Galerie Jacoba Wijk te Wehe-den Hoorn presenteert het meest recente werk van Carla van de Puttelaar en Margriet Smulders en van Philip Provily een overzicht van zijn zwart-wit fotografie uit de jaren 1994 - 2000.
Documentatie, routebeschrijving en andere informatie is in de galerie aanwezig.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Routebeschrijving: Wehe-den Hoorn en Leens liggen op ongeveer 3 km. van elkaar aan de N 361 Groningen - Lauwersoog.
Klik op Route & Info voor uitgebreide routebeschrijving.

Logeren:

www.galeriejacobawijk.nl
www.hetschathoes.com

Informatie over het Fotofestival Noorderlicht:
www.noorderlicht.com