28 mei t/m 5 juni 2011
Fietsen in Friesland langs de zeven kerken van Deinum, Blessum, Boksum, Leons, Baard, Easterlittens en Winsum met de schilder
Frans Franciscus

info & reservering bustocht: www.zevenwerken.nl

Zin in een prachtige fietstocht door de Friese Greidhoeke ten westen van Leeuwarden? Om van kerktoren naar kerktoren te toeren en steeds verrast te worden door een bijzonder schilderij?
Op 28 & 29 mei, 2, 4 & 5 juni kunt u een unieke fietsroute volgen langs de zeven middeleeuwse kerken van Deinum, Blessum, Boksum, Leons, Baard, Easterlittens en Winsum. De fietsroute biedt behalve een mooie tocht over knusse landweggetjes, een verrassende kijk op kunst en cultuur.
In elke kerk hangt een groot monumentaal schilderij uit de serie `De zeven werken van Barmhartigheid´ van kunstenaar Frans Franciscus. Vanaf de vroege Middeleeuwen tot de Barok waren de zeven werken van barmhartigheid een inspiratiebron voor de schilderkunst. De zeven werken zijn: de hongerigen voeden, de dorstigen te drinken geven, de vreemdelingen herbergen, de naakten kleden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Elk van de zeven werken wordt door Frans Franciscus op een verrassende en actuele manier in beeld gebracht. Alle openingsdagen is er van half twee tot half drie een programma met live muziek en een inspirerend verhaal bij één van de schilderijen. Uitgebreide informatie vindt u op onze website.